Hørsholm Biavlerforening

3603 besøg på siden
fra 12. januar 2009

Hjem > Voksklub Nordsjælland > Køb og salg af voks

Køb og salg af voks

Man kan handle voks indbyrdes, både i form at færdige vokstavler og i form af råvoks. Skolebigården tager ekstra voks hjem i hver sæson, så nye biavlere kan købe pakker med voks á 5 kr. Man kan også handle med den rå voks, som den enkelte har stående på sin voksklubkonto. Det kræver blot, at man giver Bihuset/Heino besked, så den indbyrdes handel kan registres på de respektives voksklubkonto. Skolebigården køber og sælger rå voks i begrænset omfang

Skolebigården køber prægede vokstavler for 170 kr. pr. kg. (850 kr. pr. pakke) og sælger for 175 kr. pr kg. (875 kr. pr. pakke). Skolebigården køber rå voks for 80 kr. pr. kg. og sælger for 85 kr. pr kg.   

I perioder, hvor man trapper op, kan der være behov for at købe ekstra voks, mens der i perioder, hvor man trapper ned, kan være behov for at sælge voks. Man må kun handle med voks i voksklubbens regi, hvis der er tale om godkendt voks, dvs. ren voks der aldrig har været i nærheden af biavl, hvor det bruges pesticider mod varroamider. Der må heller ikke være brugt kemikaliger til bekæmpelse af voksmøl.

Powered by CMSimple