Ella og Meretes honningkage
Denne honningtærte med nødder og tranebær er fantastisk god. Meretet og Ella har bragt den til foreningen. Bestyrelsen prøvesmagte Jens Blumes fortolkning af den på bestyrelsesmødet den 21. marts 2013. Ros fra alle. Opskrift følger nedenfor.
Dej: 270 g hvedemel, 85 g sukker, 0,5 tsk. Bagepulver, 125 g smør, 1 æg, 1spk. Vand,
Fyld: 200 g sukker; 125 g smør. 100 g honning, 0,5 dl piskefløde, 130g sukat (Vi bruger tranebær), 250 g mandelflager.
Sæt ovnen på 200 grader. Bland mel, bagepulver og sukker. Smørret smuldres i og dejen samles hurtigt med æg og lidt vand. Pak dejen i plastfilm og stil den i køleskab i en halv time.
Beklæd bradepanden med bagepapir. Rul dejen ud og forbag bunden i ca.10 min.
Kom sukker, smør og honning i en tykbundet gryde og smelt det over svag varme. Tag gryden af og rør hakket sukat (tranebær) og mandler i.
Bred fyldet over bunden og bag kagen gyldenbrun midt i ovnen. Det tager ca. 30 min.
|