Hørsholm Biavlerforening

122 besøg på siden
fra 12. januar 2009

Hjem > Kursusaktiviteter > Program 2023 > Mere om begynderkurset i biavl:

Mere om begynderkurset i biavl:

 Mange synes, det lyder spændende med bier i haven, og har måske en morfar, som engang var biavler. Men selv holde bier? De fleste skubber hurtigt tanken fra sig. Det er sikkert dyrt og tager en masse tid, og så stikker bierne! På den måde kan man gå rundt hele livet i den overbevisning, at biavl ikke er noget for almindelige mennesker. Og intet er mere forkert. Alle kan lære det. Det er hverken dyrt eller farligt, og det er en hobby, som ikke er særligt tidskrævende. Faktisk kræver det kun et kvarter til en halv time om ugen i månederne maj, juni og august. Man kan godt tag på ferie i juli, og resten af året klarer bierne sig selv.

De fleste lokale biavlerforeninger tilbyder begynderkursus i biavl. I Nordsjælland er der kursus i Rudersdal, Lyngby, Hillerød og Helsinge - og så i Hørsholm naturligvis. Her hedder den lokale forening Hørsholm Biavlerforening. Men grænserne mellem foreningerne er ikke skarpe, og alle kan deltage i begynderkursus, uanset hvor de bor, og hvor de evt. ender med at blive medlem.

I Hørsholm er begynderkurset primært et forårskursus. Efter tre introduktions­aftener er der seks aftener med praktisk biavl i skole­bigården i Rungsted Hegn (se program på bagsiden). Her vil man i små hold omkring et bistade og med en erfaren biavler som lærer blive sat ind i hvordan, man omgås bierne, og hvad, der skal gøres fra gang til gang. Hen over sommeren vil deltagere på de enkelte hold blive tilbudt at passe en bifamilie hen over sommeren, så man kan være fuld udlært inden sæsonen slutter. Som afslutning deltager man i honninghøst og slutter med at lære noget om honning­behandling og fremstilling af nye bifamilier - evt. en bifamilie, man kan tage med hjem.

Det er uforpligtende at deltage i begynderkursus. Først når det bliver aktuelt at anskaffe sig bier, og de skal synes og tilmeldes i Det Centrale Bigårdsregister, kan det blive aktuelt med et medlemskab af Hørsholm Biavlerforening. Et årskontin­gent i Hørsholm koster 835 kr., 960 for et familiemedlemskab. Hvis man venter med at melde sig ind 1. juli, kan man blive medlem den sidste halvdel af året for halv pris.

Som medlem af en lokal biavlerforening bliver man automatisk medlem af Danmarks Biavlerforening med de fordele, det giver. Bl.a. modtager man det landsdækkende Tidsskriftet for Biavl en gang om måneden.

 

 

 

 

 

Powered by CMSimple