Hørsholm og Omegns Biavlerforening

1123 besøg på siden
fra 12. januar 2009

Hjem > Dronningeavl - 2017

Dronningeavl - 2017

Igen i år gennemføres der dronningeavlskursus i skolebigården.

Vil du lære at avle dine egne dronninger så melde dig hos Jens Blume Larsen på telefon nr. 61694995 eller jensblume@hotmail.com

På dronningeavlskurset kommer vi igennem forløbet med at få nye dronninger en 3 til 5 gange. Hvor mange gange det bliver til afhænger af vejret og undervisningskræfterne. Der er meget praktik og vi lægger vægt på at deltagerne selv udfører omlarvning, flytter og mærker de udrugede jomfrudronninger.

Dronningerne bliver brugt til fornyelse i skolebigården, til de bifamilier vi laver til begynderne og hver af deltagerne i dronningeavlskurset får en dronning.

Hvis vore medlemmer har en særlig god bifamilie vil vi gerne omlarve fra denne og få varieret avlsmateriale.

Vi opfordrer deltagerne til selv at lave dronninger til husbehov - gerne på larver fra skolebigårdens gode ø-parrede dronninger. Vil du forsøge at udruge dronninger i din egen cellebygger så kom med din egen ramme med dronningekopper. Så kan du omlarve fra skolebigårdens gode dronninger. Vi har dronningekopper i foreningen du kan købe. Vi har dronningekopper i foreningen du kan købe. Det kommer til at koste 70 kr. for sæt til 10 dronningelarver. Du skal bruge din egen ramme som du sætter 2 lister i og på disse sætter du dronningekopperne. Husk at du 6-10 dage før omlarvning skal have forberedt dit bistade, så det kan bruges som cellebygger. 

Progam for 2017. På denne side vil du kunne se følge dronningeavlen i skolebigården, dvs. tidspunkter for omlarvning, etablering af småfamilier osv. Kontroller datoer jævnligt da der løbende vil komme ændringer og se også Bi-Sams dronningeavlskalender. Især regn kan nødvendigøre ændringer.

Mandag 15. maj kl. 16. En cellebygger gøres klar

Søndag 21. maj kl. 11.00 1. omlarvning.

Onsdag den 24. maj mellem kl. 19 og 20. Evt. kigges efter hvor mange dronningelarver som er antaget.

Onsdag den 31. maj kl. 18.00. Parringskasetter gøres klar, bier fanges til disse og dronningerne/cellerne fra 1. omlarvning sættes i.
Vi skal også udføre 2. omlarvning. Her skal vi gøre os umage. Disse jomfruer skal til ø-parring.

Onsdag den 7. juni kl. 19. Bure på dronningecellerne. Ø-parringskasseter gøres klar.

Mandag den 12. juni kl. 18. Bier fanges, droner sies fra og bierne sættes i parringskassetterne.

Tirsdag den 13. juni kl. 19. Jomfrudronningerne mærkes og sættes i ø-parringskasetter. Vi skal også udfører 3. omlarvning.

Torsdag den 15. juni. Ø-parringskasetter med jomfrudronninger fra omlarvningen den 1. juni skal køres til Glumsø.

Mandag den 19. juni kl. 19. Ny cellebygger gøres klar .

Lørdag den 24. juni. 4 omlarvning. Mødes kl. 15. Bure på celler fra 3. omlarvning. Parringskasetter gøres klar, bier fanges til disse.

Mandag den 26. juni kl. 19. Jomfruer fra 3. omlarvning mærkes og sættes i parringskassetterne.

Onsdag den 28. juni kl. 19. Bure på cellerne fra 4. omlarvning.

Fredag den 30. juni. De ø-parrede dronninger skal hentes i Glumsø.

Download Bi-Sams dronningeavlskalender her.

Powered by CMSimple